edukacijsko savjetodavni centar optimum
rješenja za osobni i organizacijski razvoj
S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
optimum@centaroptimum.hr

OPTIMIZIRANJE PROCESA

Danas više nije dovoljno imati dobar proizvod ili uslugu, zbog velike i brze konkurencije moramo stalno raditi na tome da to što isporučujemo kupcima isporučujemo na najefikasniji mogući način - uz što veću kvalitetu izrade, poštivanje rokova i uz što manje troškove kako bi bili cijenom konkurentni sa dovoljno marže za ulaganje u daljnji razvoj. 

Jedan od najefikasnijih načina za optimiziranje sustava je pristup Total Quality Managementa ili Upravljanje putem potpune kvalitete. Pristup je razvio stručnjak za kvalitetu W. E. Deming u Americi, a proslavila ga je Toyota i japanska poduzeća koja su time postavila nove standarde za ostatak svijeta. ISO, Lean, 20 ključeva i slične izvedenice na više ili manje uspješan način pokušavaju ideju Sistemskog razmišljanja provesti u djelo. 

Alen Marot, savjetnik Optimuma, prošao je kao jedan od rijetkih privilegiranih Deming Immersion Program koji su vodili najbliži suradnici samog W.E.Deminga, a pojađale su ga samo dvije grupe od 12 polaznika. Dubinsko razumijevanje ove moćne filozofije koje smo tamo stekli nadopunili smo suradnjom s britanskom konzultantskom kućom Vanguard Consulting koja kroz svoju specifičnu metodu primjenjuje ove spoznaje u najrazličitijim sektorima. 

I rezultati su uvijek isti: prepoznavanje mogućnosti za ubrzanje procesa, smanjenje troškova iznad svih očekivanja uz istovremeno povećanje kvalitete i veću motivaciju zaposlenih koje se aktivno uključuje u proces. Čini se predobro da bi bilo istinito, ali vidjeli smo to već toliko puta da smo sigurni da se ne radi o slučajnosti. 

Da bi saznali više o samoj filozofiji skinite i pročitajte ovaj članak, a za to kako se ovaj pristup može primijeniti na vaše poslovanje dogovorite sastanak. 

Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter